Postduiven

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 13:07

In deze blog vind je de nodige informatie over het fenomeen duiven. Welke soorten zijn er? Hoe zien ze eruit? Hoe gedragen duiven zich? Hoe leven ze? Wordt allemaal even kort informatie over gegeven. 

Wat zijn duiven?
Duiven zijn een vogelsoort die over heel de wereld voorkomen. Er zijn miljoenen duiven over de wereld. Duiven komen in het wild voor, maar er zijn ook soorten die gefokt worden om mee te doen aan wedstrijden. Er zijn zelfs postduiven te koop. Er wordt flink gehandeld in gekweekte duiven. 

Soorten duiven
Er zijn verschillende soorten duiven. Hieronder alle wilde soorten duiven op een rijtje:
-De stadsduif
-De houtduif
-De rotsduif (originele duif)
-De zomertortel
-De turkse tortel

Deze soorten komen allemaal in Nederland voor. Als je tijdens het fietsen of lopen goed oplet, kan je al deze soorten in het wild zien. 

Duiven worden ook geweekt. Deze duiven heten; postduiven. Bij het kweken van duiven, moet je er goed voor zorgen dan ze een ringnummer hebben, zodat je kan aantonen dat hij niet zomaar uit het wild is gehaald. Tegenwoordig heb je ook wel eens een duif te koop. Dan kan je een postduif van een andere liefhebber kopen. 

Hoe ziet een duif eruit?
Het verschilt natuurlijk per soort hoe een duif eruitziet, maar de meeste duiven hebben een kleine kop, een dikke borst, kleine pootjes, een kleine bek, grote vleugels en oranje pootjes. 
Een volwassen duif is ongeveer 44 centimeter lang en weegt rond de halve kilo. Zo is in een notendop de algemene duif wel aardig beschreven. 

Hoe gedraagt een duif zich?
Duiven houden enorm vast aan hun gewoontes. Ze keren vaak terug naar de plek waar zij zijn opgegroeid en weten ook altijd de weg terug te vinden naar hun geboorte plaats. Het leven van een duif bestaat uit: voedsel zoeken/eten, voortplanten en nesten maken. 

Hoe leeft een duif?
Duiven leven in het wild altijd in een nest. Zij vliegen geregeld uit om voedsel te zoeken en te drinken. Duiven die gefokt zijn leven in gevangenschap. Zij leven vaak in een duivenhok. Ze mogen geregeld uitvliegen en worden verder verzorgd door hun eigenaar. 

Samengevat

Er zijn dus veel verschillende soorten duiven. In het wild en in gevangenschap. Het zijn compacte vogels die vooral opzoek zijn naar eten en bezig zijn met voortplanten. Je kan duiven kopen, maar ook zelf fokken. Er zijn miljoenen duiven en ze zullen er ook nog wel een tijdje blijven in deze aantallen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.